5 stvari katerih ne smete ponoviti pri poročnem videu

5 stvari katerih ne smete ponoviti pri poročnem videu!

Kot vedno radi rečemo: pomembno je, da veste s kom sodelujete. Kjerkoli za karkoli. Za tako pomemben dogodek kot je poroka, morate biti pri izbiri snemalca ali snemalne ekipe previdni, saj se kaj hitro lahko zgodi, da boste odločitev obžalovali. Pomembno je, da ima vaša izbrana odločitev pri snemanju predvsem strokovnost, etični in prijateljski odnos, dostop do profesionalne snemalne opreme (avdio, video) in seveda tudi veselje do snemanja porok.

Najslabše kar lahko naredite je, da v popolno poroko investirate večjo vsoto denarja, nato pa gre vse narobe pri videu. Pomembno je, da je vaš najlepši dan pravilno posnet in dokumentiran z več kamerami in po možnosti z več hkratnimi snemalci, saj s tem izničite možnost, da bi nastala tehnična napaka na snemalni opremi. Z odkritim pogovorom pa lahko vidite, ali se ujemate z vašo izbiro snemalca ali snemalne ekipe.

Kot ste sami že vsaj enkrat občutili na lastni koži, je veliko ljudi zelo neprofesionalnih v svojih poklicih in velikokrat naredijo delo polovično, ali pa ga sploh ne. Tukaj smo zajeli par zgodb, kako so neodvisni snemalci (freelancer) spremenili poroko v nočno moro.

 

1.) Snemalec uničil spomine

Moniki je snemalec uničil lepe spomine na poroko, ko je v video postavil čudne zvočne efekte, lažne aplavze in nesmiselne prehode med kadri. Žalostno v tej zgodbi je, da je Monika zaradi tega doživela živčni zlom.

Snemalec se ni držal dogovorjene zgodbe videa, zamudil je podpis poročne zveze, ni imel štirih (obljubljenih) kamer s sabo in prav toliko snemalcev (bil je sam) in na koncu naredil zares trapast video.

PREBERI  Kako izbrati pravi datum za poroko

 2.) Lagal o svojem znanju

Snemalec je lagal o svojem znanju snemanja in postprodukciji videov. Kako mu je to uspelo? Potencialnim strankam je na svoji spletni strani kazal videe, ki niso bili njegovi. Strankam, katerim je posnel video, pa so čakale celo leto na končni izdelek, ki pa je bil seveda zanič. Ko so pari končno dobili video, je sledil neprijeten šok: slika se je tresla, zvok je bil katastrofalen in cel video totalno neuporaben.

Pri eni od nevest je bila njena hoja do oltarja vsa tresoča, medtem ko je bila njena glava odrezana iz videa, kar je privedlo do tega, da so ga obtožili snemanja grozljivke in ne poroke. Na drugih posnetkih se je osredotočal samo na zadnjico neveste in starše čisto izpustil iz videa.

3.) Imel samo eno kamero brez rezerve

Snemalec na poroki ni posnel glavnega dela poroke, ki je zaobljuba in poljub, ker… mu je zmanjkalo baterije v kameri. Ker ni imel s sabo ne rezervne baterije ne rezervne kamere je izginil za dve uri saj je šel očitno nekam polniti baterijo. V končnem videu je zato manjkalo vse od hoje do oltarja do skorajda konca zabave.

4.) Bil je aroganten

Medtem ko je bil prvi vtis snemalca soliden, je ta vtis temeljito pokvaril na poročni dan. Ko je snemalec prišel pred poroko na lokacijo, sta mladoporočenca videla, da je zelo aroganten in neroden. Namesto da bi se pogovoril s parom in vprašal kakšne imate želje, ju je motil med samim procesom pripravljanja na poroko in nesramno spraševal vprašanja, kako se počutita in podobno. Najbrž se nista počutila dobro.

PREBERI  Poročni video - investicija ali obžalovanje?

Ko je snemal priprave neveste, je posnel malce preveč in so ga prosili naj to izbriše. Tukaj so se stvari začele pogrevati in je prišlo do prepira, kjer je snemalec trdil, da to potrebuje za video. Po nekaj ostrih besedah, je zbrisal čisto vse kar je posnel in odšel.

Par je na koncu ostal brez videa in denarja.

5.) Ni dostavil videa

Ko je nevesta naročila video pri enem izmed snemalcev v Sloveniji, tega videa še vedno ni dobila po enem letu od poroke. Kot ste mogoče zasledili, je bilo kar nekaj od tega napisano tudi na socialnih omrežjih in vedno nam je hudo, ko vidimo kaj takega. Trajen spomin na poročni dan je bil tako uničen, ker je snemalec po vsej verjetnosti te posnetke izgubil ali izbrisal.

Žal je nevesta na koncu ostala brez denarja in videa.

Izognite se težavam

Bi se radi izognili nočnim moram pri izbiri snemalcev? Raje izberite snemalno ekipo! Amare poročni video smo profesionalna ekipa, ki snema tudi komercialne videe za podjetja, s čimer lahko garantiramo našo kvaliteto in strokovni odnos do snemanja videov. Ko izberete nas, ste lahko 100% prepričani, da bo na vaš poročni dan potekalo vse tako kot mora, s čimer boste imeli vsaj en skrb manj.

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top